Vuile Lakens

Cover image

Aflevering 8 - Zit eens in m'n zakje

Het is alsof je je lul in een boterhamzakje steekt. En het knispert! Clichés over het vrouwencondoom die nog steeds druk de ronde doen. Nochtans is het ding anno 2016 al lang van die vervelende kinderziektes verlost. Nu is het een uitstekend voorbehoedmiddel, dat ook nog eens tegen SOA’s beschermt. In Amsterdam modereerden we een talkshow over dat wonderlijke stukje plastiek, in samenwerking met OneWorld en The Female Health Company. Luister en leer alles wat er over dat prachtige zakje te weten valt.

Een kleine waarschuwing voor gevoelige oren. Het gaat om fragmenten uit een live talkshow. De audiokwaliteit is dus navenant, al gaan de microfoons na de eerste minuten hun werk wat beter doen. Maar we vonden deze vrolijke kutavond te leuk om niet te delen.

Méér

  • Vrouwencondooms van verschillende producenten in allerlei soorten en maten
  • We konden het niet laten om in de geschiedenisboeken een vrouwencondoom uit begin 1900 op te duikelen. Le Pratique zat volgens de reclame ook toen al als een tweede vagina, garandeerde volledige veiligheid én bezorgde je intense sensaties.
  • In Nederland en België kan je vrouwencondooms bestellen bij Trophax en de Condomerie. Of overtuig je apotheker om ze een centrale plek in de etalage te geven natuurlijk.
  • Onderzoekster Anny Peters was er ook bij op de kutavond. Ze schreef metFumbling with the female condom een doctoraat over de globale verspreiding van het vrouwencondoom. Lees haar kritische stem hier.
  • Nederlands ambassadeur voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten Lambert Grijns voelden we aan de tand over het wereldwijde gebruik van het vrouwencondoom.

Met